Izložba “Arheologija i turizam”

U Muzeju grada Splita svečano je otvorna izložba „Arheologija i turizam”. Starogradsko polje (HORA PHAROU) je na ovoj izložbi dobilo najveći prostor. Izložba traje do 27. svibnja, svakog dana od 9 do 21h.

Predstavljanje Starogradskog polja na izložbi Arheologija i turizam u Muzeju u Splitu

Šestog svibnja, uoči dana zaštitnika Splita Svetog Duje, u Muzeju grada Splita svečano je otvorna izložba „Arheologija i turizam”. Radi se o velikim dvojezičnim višebojnim posterima na kojima su prikazani najpoznatiji arheološki lokaliteti u Hrvatskoj među kojima je šest zaštićenih kao svjetska kulturna baština pod okriljem UNESCO-a.

Iako je Starogradsko polje najmlađe na toj listi (Dioklecijanova palača registrirana je prije 30. godina), HORA PHAROU je na ovoj izložbi dobila najveći prostor. Prikazan je gotovo jumbo plakat o polju a uz njega se na ekranu vrit video film o polju kojeg su izradili Branko Kirigin, Božidar Splašak i Miran Erič. Taj film možete vidjeti na našem portalu u nastavku.

Posjetite i naš YouTube kanal – ovdje.

Vizualizacija ostataka antičke grčke parcelacije zemljišta unutar Starogradskog polja na otoku Hvaru u Hrvatskoj. Radi se o najbolje sačuvanoj parcelaciji zemljišta, zbog čega je 2008. taj krajolik upisan na Listu svjetske baštine UNESCO.

Izložba „Arheologija i turizam” bit će otvorena do 27. svibnja, a može se razgledati svakog dana od 9 do 21 sati.

 

Podijeli

Zadnje objave
O nama