Predstavljanje rezultata projekta

Predstavljanje rezultata projekta INTERREG-CARDS-PHARE B.A.R.C.A. nell’Adrias Kolpos održano je u Starom Gradu 29. i 30. 11. 2008. godine.

U svrhu javne prezentacije naših rezultata i s željom da u jednom neposrednom kontaktu s lokalnim stanovništvom, lokalnim vlastima, udrugama, poduzetnicima, težacima, intelektualcima, predstavnicima Ministarstva kulture, Sveučilišta u Splitu, Zadru i Ljubljani, te predstavnicima vlasti, građanimai  udrugama s otoka Hvara, u Starom Gradu organizirali smo dvodnevni skup (29. i 30. 11. 2008) u Vijećnici Grada Starog Grada (vidi priloženi program skupa na linku ispod ovog teksta).

Skup je najavljen u dnevnom tisku (Slobodna Dalmacija), na lokalnom internet portalu i na web stranici Muzejskog dokumentacijskog centra u Zagrebu, a putem emaila pozivnice su poslane na razne adrese u Hrvatskoj i inozemstvu, osobito onim ustanovama koje su bile uključene u Projekt B.A.R.C.A. Program je bio na vrijeme poslan Leading partneru u Dubrovniku kako bi ga oni mogli proslijediti na odgovarajuće adrese. Također, program je bio oglašen i na javnim mjestima u Starom Gradu. Zbog loših prometnih veza (kopno-otok), loših vremenskih prilika i vikenda, dio pozvanih nije mogao doći.

Treba znati da grad Stari Grad ne broji više od 2000 stanovnika. Ipak, odaziv je bio više nego zadovoljavajući tako da smo okupili oko 40-50 ljudi iz svih navedenih skupina na čelu s gradonačelnikom Starog Grada, gospodinom Viskom Haladićem. Ovaj skup za razliku od onog održanog 2004. godine, bio je izuzetno konstruktivan i inspirativan. U prvom dijelu bila su izlaganja i power point prezentacije (29. 11.), dok je u drugom dijelu – workshop – bila veoma zanimljiva i plodna razmjena mišljenja i poticajnih ideja (30. 11.). Organizatore skupa i goste je nakon razgledavanje grada, primio je gradonačelnik u svom uredu, a iza toga u susjednoj Vječnici prisutne je pozdravio Aldo Čavić, direktor Muzeja Starog Grada. Nakon toga potpisani je prisutne upoznao s historijatom istraživanja Starogradskog polja. Zatim je Darja Grosman u power point prezentaciji prezentirala rezultate navedene u točci 1 ovog izvještaja pod simboličnim naslovom „Od papira do 0101″. Nakon toga je Božidar Slapšak, također u power point prezentaciji, izlagao na temu „Starogradsko polje – ka arheologiji struktura krajolika”. Poslije toga uslijedilo je detaljno obrazloženje home page, to jest portala Starogradsko polje kojeg je prezentirao kolega Nune Popović, a o kojoj je bilo više govora u točci 3 ovog izvještaja. I na kraju prikazan je video film o Starogradskom polju kojeg je izradio kolega Miran Erič, a o čemu je bilo govora u točci 2. Potom je uslijedilo razgovor s prisutnima koji su izrazili pohvale prezentiranim izlaganjima, pokazali su živo zanimanje i raspitivali su se kada će home page i video film moći vidjeti na internetu. Odgovoreno je da bi to moglo biti sredinom 12. mjeseca kada se obave sve pripreme (firma NET SECTOR). Izlaganja su trajala oko 1.30 sati dok je rasprava trajala 2 sata.

Program opisanog događaja u Starom Gradu može se preuzeti na linku ispod .

Program BARCA SGP 08

 

Podijeli

Zadnje objave
O nama